Cum se face planul financiar personal

26.01.2023

Există sentimentul că chiar dacă aveți un loc de muncă bun și un salariu decent, oricum nu reușiți să adunați bani pentru scopurile Dumneavoastră. Mai ales acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, fiecare dintre noi a completat lista de dorințe pentru anul respectiv, deși cele din anul trecut încă nu s-au împlinit. V-am pregătit un articol care vă va ajuta să aflați cum să faceți visele să devină realitate.

Primul și cel mai important lucru cu care trebuie să începeți este să vă faceți un plan financiar personal. Aceasta este o combinație a scopurilor, veniturilor și cheltuielilor Dumneavoastră. Sună destul de plictisitor, dar, de fapt, investind câteva ore pentru a calcula și a întocmi acest plan, veți primi un ghid personal detaliat de orientare. Acesta vă va permite garantat să vă realizați toate dorințele și visele, fără a vă constrânge în economii stricte. În plus, veți fi motivat și entuziasmat să obțineți rezultate mai bune, știind pentru ce economisiți și văzând pași concreți spre succes.

Este important să clarificăm că planul financiar nu ar trebui să fie în cap, ci pe hârtie sau în formă electronică. În acest caz, nu veți pierde nimic și veți putea întotdeauna să vă întoarceți la el și să analizați progresul. În același timp, planul financiar poate fi atât pe termen scurt (lună, trimestru, jumătate de an), cât și pe termen lung (1 an, 5 ani, 10 ani). Totul depinde de preferințele, obiectivele și planurile dvs. personale.

Pentru ca planul să meargă rapid și să aducă rezultate bune, respectați următorul plan.

 

Pasul 1. Stabilirea obiectivelor.  

Dorim să accentuăm faptul că este important să ne stabilim obiective care pot fi atinse. Atâta timp cât visele sunt abstracte, ele vor rămâne în categoria dorințelor. Prin urmare, ne-am stabilit obiective clare, definind intervalul de timp pentru implementare, valoarea monetară și realizarea realistă.

De exemplu,”a pleca în vacanță”este un vis, iar “a cumpăra un bilet în Turcia, la sfârșitul lunii august, pentru 7 zile, costul aproximativ de 20 de mii de lei, inclusiv bani pentru cumpărături” este un obiectiv realizabil și tangibil. Pe baza acestor date, veți pune deoparte câte 2.500 de lei pe lună din ianuarie până în august. Dacă vă alocați fondurile cu înțelepciune, această sumă nu vă va afecta bugetul. Trebuie să fiți de acord că aceasta varianta este mai bună decât să dați întreaga sumă în august și să numărați ultimii bani pentru restul lunii.

Pe lângă obiectivele importante, nu uitați să le scrieți pe cele minore, chiar și pe cele mai mici. Când veți vedea primele rezultate, veți fi surprins cât de multe dorințe o să aveți. În plus, în cazul primirii neașteptate a fondurilor, puteți decide rapid unde este mai bine să le investiți.

 

Pasul 2. Evaluarea situației financiare actuale.

Acum, partea cea mai consumatoare de timp este de a compararea cheltuielile și veniturile. Primul lucru de făcut este să scrieți toate plățile lunare primare – chirie sau ipotecă locuinței, facturile serviciilor comunale, ratele la credite, produse alimentare etc. Aici adăugăm și plăți opționale, așa numite cheltuieli pentru suflet – cumpărături, excursii, mers la cinema sau cafenea. Astfel de cheltuieli nu pot fi eliminate, ele ridica dispoziția și vă dau energie. Ar trebui totuși să le țineți sub control, deoarece acestea pot consuma o mare parte din buget.

Apoi, scriem venituri, acesta poate fi salariu, beneficii, câștiguri suplimentare etc. Сa urmare, veți obține o sumă pe care se bazează întregul plan financiar. Rămâne de făcut un lucru mic – să scădeți cheltuielile din veniturile, diferența este suma pe care o veți rezerva pentru a vă atinge obiectivele.Oamenii au tendința de a dori totul deodată, așa că analizați cu sobrietate care dorințe vor fi realizate în primul rând și care pot fi împinse deoparte. Acum este important să stabiliți prioritățile, luând în considerare suma rămasă. Oamenilor le place să dorească totul și aici deodată, prin urmare, evaluați în mod responsabil care dintre dorințele dvs. pot fi îndeplinite în primul rând și care pot fi amânate.

 

Pasul 3. Căutarea surselor suplimentare de venit. 

Dacă se întâmplă ca, în urma calculelor, suma pentru atingerea obiectivelor este mică, gândiți-vă cum vă puteți crește veniturile. Ar putea fi vorba de câștiguri adiționale, ore suplimentare, vânzarea lucrurilor inutile etc.

În cazul în care unul sau mai multe obiective necesită implementare imediată, aruncați o privire mai atentă asupra opțiunii de a lua bani în credit. Alegând corect o instituție de creditare, veți adăuga pur și simplu un element la categoria plăților obligatorii, dar un obiectiv va fi deja îndeplinit. De exemplu, Credit365 oferă împrumuturi cu o rată fixă, ceea ce înseamnă că suma plății lunare va fi întotdeauna aceeași și stabilă.

 

Pasul 4. Respectați planul.

Un plan financiar este instrumentul care vă va conduce către realizările financiare dorite și trebuie să reflecte prioritățile și obiectivele dumneavoastră. De aceea, verificați-l periodic pentru menținerea motivației și, dacă este necesar, pentru a modifica cheltuielile și veniturile Dumneavoastră. Și, bineînțeles, respectați planul. La început va fi dificil, dar de îndată ce acest obicei este fixat, viața va începe să se schimbe spre bine.

Revină

Articole asemănătoare

De ce este important sa monitorizezi istoricul de credit

Monitorizarea istoricului de credit este esențială pentru a-ți asigura stabilitatea financiară, deoarece îți permite să identifici și să corectezi rapid orice erori care ar putea apărea în raportul tău... mai mult

23.10.2024
Cum să îți organizezi finanțele pentru a efectua plățile lunare la timp

Află cum să plătești la timp împrumuturile: crearea unui buget, setarea plăților automate și a notificărilor. Aceste sfaturi te vor ajuta să eviți penalitățile și să-ți îmbunătățești istoricul de... mai mult

07.10.2024

Refinanțezi creditele cu Credit365 și ai șansa să câștigi unul din cele 3 Iphone 15 Pro! mai mult

10.09.2024

Ca urmare a digitalizării serviciilor financiare, oamenii cad tot mai des victime ale escrocheriilor. Echipa Credit365 te ghidează prin punctele de bază ale educației financiare, pentru a te simți... mai mult

06.09.2024

Cu ocazia aniversării a 34 de ani de activitate a autorității fiscale, în cadrul evenimentului ”Gala contribuabilului onest”, O.C.N. Aventus Finance SRL a fost recunoscută drept Contribuabil cu grad... mai mult

02.07.2024

Barza Credit365 ți-a lăsat o ofertă exclusivă pentru tine - Un Voucher Linella Cadou în valoare de 300 Lei! mai mult

16.01.2024

Credit7/365 și Aventus Group au oferit asistență financiară pentru sprijinirea a 7 copii cu sindrom Down. mai mult

27.10.2023

Acum pentru a obține un credit online, ai nevoie doar de un smartphone sau laptop și conexiune la internet. mai mult

22.06.2023

Vă punem la dispoziție posibilitatea cumpărării online a produsului dorit de la ULTRA, cu ajutorul Credit365, cu o dobândă de 0% și o perioadă de rambursare convenabilă, de până... mai mult

22.06.2023

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, organizăm un concurs unde poți câștiga un Voucher Cadou în valoare de 500 MDL, la librăria LIBRARIUS. mai mult

22.05.2023

Noul Regulament cu privire la Creditare Nebancară, va intra în vigoare la 1 septembrie 2022. mai mult

01.08.2022
Alege suma
MDL
MDL MDL
Alege perioada
luni
luni luni
Suma solicitată

23 000 MDL

Rata lunară

1 665 MDL MDL

Data achitării

21.12.24

Nr. de plăți
până pe

27

Promocodul este activat

Ștergeți

Promocodul nu este valabil
Grafic de rambursare Informația precontractuală Exemplu reprezentativ

E simplu, obții împrumutul 100% online

De la cererea, până la bani, așa că depune cererea!